До проведення Всеукраїнської акції «Органічний тиждень в Україні» долучились провідні оператори українського органічного ринку, проведення якого координує Федерація органічного руху України. Основною метою акції є популяризація органічних продуктів, демонстрація досягнень органічного руху в різних сферах діяльності, кращого інформування споживачів про переваги органічних продуктів та органічного способу життя.

Основною подією в рамках Органічного Тижня в Україні стало проведення Восьмого Всеукраїнського Ярмарку органічних продуктів, який відбувся 10 вересня 2016 року у Києві на Контрактовій площі. Тут разом зібрались найкращі виробники, переробники та торгівці сертифікованими органічними продуктами. Абсолютна більшість продуктів вироблена у відповідності з стандартами Євросоюзу: без міндобрив, інших отрутохімікатів, без ГМО, без застосування штучних барвників, підсилювачів смаку тощо. Про це споживачі зможуть пересвідчитись по «Євролистку» на етикетці та органічному сертифікату в учасників Ярмарку.

За даними Федерації органічного руху України споживання сертифікованих органічних продуктів в Україні за 8 років зросло у 34 рази. При цьому площі сільгоспугідь під органічним виробництвом у 2015 році зросли до 410 тис. га. У цьому ж році число органічних фермерів збільшилося до 210. Стрімко розширюється номенклатура органічних продуктів: в Україні їх загальне число перевищило 300.

На офіційному рівні органічне виробництво все гучніше називають серед пріоритетів розвитку аграрної сфери держави. Українська органічна продукція завойовує у світі все нові ринки збуту. Розвитку підготовки кадрів для органічного виробництва теж приділяється більше уваги. Незважаючи на складну політичну та економічну ситуацію в Україні, зниження купівельної спроможності населення, органічний ринок в нашій державі активно продовжує розвиватись.

Споживання органічних продуктів у нашій державі в 2015 р. сягнуло 17 млн. Євро порівняно з 14,5 млн. Євро роком раніше. При цьому більше половини органічних продуктів на ринку України – вітчизняного виробництва. За прогнозами експертів, основними постачальниками органічних продуктів на вітчизняний ринок залишаються і будуть малі та середні виробники.